27 септември 2016

Сладки картофи с къри на фурна




До миналата година не бях опитвала сладки картофи и нито знаех какво представляват, нито какво може да се приготви от тях. След известно търсене из нета попаднах на интересни рецепти – някои по-сложни (не трудни, а с повече продукти), други – супер елементарни. Сега вече имам известен опит с тези сладури, даже съм пристрастена към една манджа в азиатски стил, но тя изисква повече време и усилия. А настоящата рецепта е от втория тип – с минимум продукти и с приготвяне аламинут. И пак е изключително вкусно.


2-3 сладки картофа
сол на вкус
къри
сух чесън
бучица кокосово масло (колкото лешник)


В затоплена незалепваща тава (мушка се във фурната за кратко, докато тя загрява) се слага малко кокосово масло, за да се разтопи. Картофите се нарязват на кръгчета и се подреждат едно до друго в тавата, след което се обръщат (омаслената долна страна да дойде отгоре). Посоляват се на вкус и се поръсват с къри и чесън. Пекат се на 200 градуса 20-ина мин. – докато омекнат.






Картофките са съвсем непретенциозни, но в това е очарованието им – приготвят се изключително бързо и лесно, с минимум продукти и без сложни кулинарни техники. А са неустоимо вкусни!








Няма коментари:

Публикуване на коментар