28 ноември 2017

Тиквена вазичка




Вази във всеки дом има всевъзможни, но много ефектна и оригинална есенна вазичка може да се направи от… тиква! Много симпатична и актуална за сезона, особено ако в нея се поставят разноцветни хризантеми – величествените царици на есенното цветно царство…
Изработването на една такава вазичка е много бързо и лесно, не се изискват сложни материали или инструменти; необходими са само:


1 малка топчеста тиква или долната част на сорт Цигулка или Матилда
цветарска гъба (пиафлора)
лъжица за сладолед
букетче хризантеми


На тиквичката се отрязва капаче и вътрешността се издълбава – много лесно става с метална лъжица за сладолед. Прекрасна работа може да свърши и долната част на някоя Цигулка или Матилда, горната месеста част на която е използвана по предназначение, т.е. за готвене.




Цветарската гъба се накисва във вода и когато се намокри цялата, се поставя в издълбаната тиква. В гъбата се набождат хризантеми и очарователната вазичка е готова!




Аранжировката ще се получи и без пиафлора, т.е. издълбаната вътрешност може просто да се напълни с вода, но тогава тиквата ще започне да загнива и ще се развали по-бързо.




Тиквената вазичка е много симпатична и е прелестна украса на дома в есенните дни. Изработена от естествени материали, създава вкъщи уют, приятно настроение и усещане за близост с природата…








Няма коментари:

Публикуване на коментар